Voormalig wethouder Bob Bergkamp is door de ledenvergadering van het CDA in Breda unaniem benoemd tot lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018. 

"Met bewoners, bedrijven en verenigingen werken aan een Beter Breda is een uitdaging die ik graag aanga", aldus Bergkamp. "Ik verheug me op de contacten met heel veel Bredanaars in de wijken en dorpen."

Bergkamp was van 2010 tot 2015 wethouder bij de Gemeente Breda met in zijn portefeuille onder andere sociale zaken. Eerder was hij directeur van het reïntegratiebedrijf FourstaR Groep en regionaal directeur Arbeidsvoorziening. 

Tijdens zijn tweede ambtstermijn als wethouder sneuvelde het Breda college in juni 2015 op de perikelen rond de fusie tussen het Breda’s Museum en het Museum of the Image (MOTI).

Ervaring

Het CDA verdween daarna uit het college. Bergkamp is sinds 1 januari van dit jaar directeur Werkgevers Servicepunt Midden-Gelderland in Velp. 

Afdelingsvoorzitter Tom Berendsen is blij met de keuze voor Bergkamp: "Onze afdeling is volop in beweging en aan het vernieuwen. Met al zijn ervaring is Bob bij uitstek geschikt om leiding te gaan geven aan dat nieuwe en energieke team."

Ontbreken vertrouwen

Peter Elbertse en Els Groeneweg zijn uit de fractie van het CDA in Breda gestapt. Het tweetal gaat verder als fractie Elbertse-Groeneweg. 

Elbertse en Groeneweg: "Bij ons ontbreekt het vertrouwen om ook in de nabije toekomst ons werk binnen het CDA Breda op vruchtbare wijze vorm te geven."

Het besluit van fractievoorzitter Elbertse en raadslid Groeneweg komt na de benoeming van oud-wethouder Bob Bergkamp tot CDA-lijsttrekker bij de gemeenteraadsverkiezingen in Breda in 2018.

CDA-afdelingsvoorzitter Tom Berendsen meldt de beslissing van het duo te betreuren.