Politie pakt drugsoverlast aan in Bredase stadspark ’t Valkenberg

Politieagenten hebben woensdagmiddag in het Bredase stadspark ’t Valkenberg een 52-jarige man uit Breda aangehouden met een dealershoeveelheid harddrugs (cocaïne) in zijn bezit. 

Ook bekeurden de agenten drie mannen die in het bezit waren van gebruikershoeveelheden soft- en/of harddrugs.

Het gaat om een 23-jarige man uit Breda, een 50-jarige man uit Tilburg en een 34-jarige man uit Oosterhout. Alle verdachten hebben een gebiedsverbod voor het park gekregen.

Signalen

Politieagenten hielden toezicht in het park, na signalen dat er de laatste tijd vaker gedeald wordt vanuit het park. Vorig jaar sloegen de politie en de gemeente Breda de handen ineen om de overlast van gebruikers en dealers in het park en het gebied er omheen een halt toe te roepen.

Zo kwam er onder andere cameratoezicht in het park en huurde de gemeente particuliere beveiligingsmedewerkers in die nauw samenwerken met politiemensen en medewerkers Toezicht & Handhaving van de gemeente.

Controles

De diverse maatregelen die samen met de gemeente zijn genomen hebben er toe hebben geleid dat de overlast is afgenomen.

De veiligheidspartners blijven er scherp op toezien dat de drugshandel en bijbehorende overlast in ’t Valkenberg niet weer de kop opsteken, zo meldt de politie. Om die reden worden de surveillance en controles in het park de komende periode herhaald.

Lees meer over:
Tip de redactie