Gemeente Zundert neemt beheer Fort Oranje over

De gemeente Zundert gaat vanaf 3 juli het beheer van camping Fort Oranje overnemen.

De bewoners krijgen een jaar de tijd om nieuwe woonruimte te vinden, meldde burgemeester Lenny Poppe-de Loof donderdagmiddag tijdens een bezoek aan de bewoners van Fort Oranje.

Donderdagochtend kwamen boze bewoners van de camping, waarvan eerder deze maand bekend werd dat de gemeente het wil sluiten vanwege de verpauperde omstandigheden, naar het gemeentehuis in Zundert. 

Na het gesprek verzamelde de groep zich op het plein voor het gemeentehuis. Hierop zijn de deuren van het gebouw gesloten en ging een gemeentevertegenwoordiger naar de camping om de mensen te woord te staan.

Eigenaar

De gemeente neemt het beheer over van eigenaar Cees Engel, die donderdagochtend aankondigde de camping op 3 juli al te willen sluiten, eerder dan dat Zundert voor ogen had. De gemeente ging hierop in spoedoverleg, omdat het bang was dat de bewoners niet tijdig vervangende woonruimte zouden vinden. 

Fort Oranje is bekend van de SBS6-documentaireserie Fort Oranje: Camping of krottenwijk. Hierin worden de verpauperde woonomstandigheden van de ongeveer 2.500 inwoners uitgelicht.

"Er zijn bij ons ruim tweehonderd situaties bekend waarin geweld is gebruikt", vertelde politiechef Jaco van Hoorn eerder. "We komen er heel vaak voor vechtpartijen." Op de camping wonen 120 kinderen.

Inkomsten

Engel kiest voor sluiting omdat zijn inkomsten flink zijn gedaald, zegt hij. Het besluit van de campingeigenaar veroorzaakte donderdag hevige reacties bij de bewoners, die hun woede richtten op de gemeente.

De campingbaas is uit vrees voor reacties en pers in het buitenland.

Lees meer over:
Tip de redactie