Gemeentehuis Zundert dicht na protest bewoners Fort Oranje

Het gemeentehuis in Zundert is donderdag gesloten nadat bewoners van de camping Fort Oranje zich daar woedend hebben verzameld. 

Dit bevestigt een woordvoerder van de gemeente Zundert aan NU.nl.

Een groep bewoners van de camping Fort Oranje, waarvan eerder deze maand bekend werd dat de gemeente het wil sluiten, is donderdagochtend naar het gemeentehuis gegaan om hun onvrede te uiten. 

Na het gesprek verzamelde de groep zich op het plein voor het gemeentehuis. Hierop zijn de deuren van het gebouw gesloten. Wanneer het pand weer open gaat is nog niet bekend. Een gemeentevertegenwoordiger is naar de camping gestuurd om de boze bewoners te woord te staan, meldt de woordvoerder.

Eigenaar

De eigenaar van de camping, Cees Engel, zal niet in beroep gaan tegen de aanstaande sluiting van de camping, zo maakte hij donderdag bekend. Engel liet in een brief aan de bewoners weten dat de camping al op 3 juli zal sluiten, eerder dan dat de gemeente gepland had. 

Hierover wordt volgens BN de Stem een spoedoverleg gepland. De gemeente moet zich volgens de krant beraden over wat de gevolgen van de vervroegde sluiting zijn.

Geweldsincidenten

Fort Oranje is bekend van de SBS6-documentaireserie Fort Oranje: Camping of krottenwijk. Hierin worden de verpauperde woonomstandigheden van de ongeveer 2.500 inwoners uitgelicht.

"Er zijn bij ons ruim tweehonderd situaties bekend waarin geweld is gebruikt", vertelt politiechef Jaco van Hoorn in de persconferentie. "We komen er heel vaak voor vechtpartijen." Op de camping wonen 120 kinderen.

Lees meer over:
Tip de redactie