Kinderen vinden slang in woning Breda

In Breda hebben een vader en twee meisjes van acht en negen jaar een slang gevonden in de gang van een woning. Het dier had zich verstopt in een hoekjes tussen schoenen en een boodschappenkrat.

De twee meisjes hielden de rattenslang in afwachting van de politie in de gaten.

Het dier is in overleg met de dierenambulance overgebracht naar een dierenasiel, maar eerst bracht de slang nog een bezoek aan de schoolklas van de twee meisjes. De meiden waren door de bijzondere vondst namelijk te laat op school, dus de politie besloot ze een lift te geven. 

"Uit ervaring weten wij dat een verhaal dat je te laat bent voor school omdat er een slang in je huis lag, niet altijd voor waar wordt aangenomen. We bedachten dat het misschien zou helpen als we samen met de slang mee naar binnen zouden gaan", aldus de politie in een bericht op Facebook.

Ongevaarlijk

Na het bezoek aan de school is het dier overgebracht naar een asiel, waar het een fijn verblijf heeft gekregen. De onbekende eigenaar van het dier mag zich melden bij de politie.

De rattenslang was al enige tijd zoek en haalde zelfs de krant. Het dier is niet gevaarlijk voor mensen en bijt niet snel.

Lees meer over:
Tip de redactie