‘Verhuizende’ krakers in kraag gevat

De politie heeft donderdag drie krakers opgepakt. Bij de komst van de politie pakten ze hun biezen bij een kraakpand in Breda, waarna ze korte tijd later een leegstaande woning in Etten-Leur openbraken. 

Hierop greep de politie in.

Ander pand

Om 10.30 werd donderdag een kraakpand aan de Achterste Rithweg in Breda ontruimd. De aanwezige krakers kozen eieren voor hun geld en verdwenen met al hun spullen kort voordat de politie optrad.

Een van de agenten hoorde de krakers tegen elkaar zeggen dat het maar tien minuten rijden was naar de plek waar ze heen moesten. Het vermoeden rees dat ze een andere pand zouden gaan kraken of al gekraakt hadden.

Onopvallende wagen

Een onopvallende surveillancewagen werd daarom ingezet om de krakers te volgen. Binnen tien minuten arriveerde het gezelschap bij een leegstaande woning aan de Sprundelsebaan in Etten-Leur.

Die woning bleek opengebroken te zijn en de krakers wilden in dat huis gaan verblijven. De eigenaar van het pand was snel aanwezig en deed aangifte. Drie krakers, twee mannen van 23 en 34 jaar oud en een 44-jarige vrouw werden aangehouden.

Tip de redactie