Stiltefestival in Breda van start

BREDA – In Breda is woensdag officieel het Stiltefestival van start gegaan. Zes dagen lang vertonen  internationale theatergezelschappen op verschillende (culturele) locaties in Breda hun kunsten. 

Het festival richt zich naast dans ook op andere vormen van (non)verbaal theater specifiek voor kinderen van 2 tot en met 12 jaar. Koop nu je kaarten voor dit familiefestival.

Festivalhart

De officiële opening van het festival vond woensdagmiddag plaats in het festivalhart op het terrein voor Theater de Stilte aan de Markendaalseweg in Breda.

Het Canadese gezelschap Corpus zette daarbij een beestachtige act neer met Les Moutons. Dansers verkleed als schapen werden geschoren, gevoederd, gemolken en nog veel meer.

Workshops

Ook zaterdag en zondag is er in het festivalhart van alles te beleven van jong tot oud. Spelen, bouwen of het volgen van diverse workshops; het behoort allemaal tot de mogelijkheden.

Het Internationaal Stiltefestival is daarmee een plek om samen te komen, maar ook samen te beleven.

Benefietvoorstelling

Komende vrijdag speelt Barrowland Ballet de benefietvoorstelling Tiger Tale. De opbrengsten van deze voorstelling komen ten goede aan het Jeugdcultuurfonds.

Zaterdag vindt een wandeling langs prachtige erfgoedlocaties plaats, aan de hand van het 3×3 recept: voorstellingen van 3 dansers en 3 componisten op een balletvloer van 3×3 meter.

Erfgoedlocaties

Voor zondag is een fietsroute langs erfgoedlocaties met een culturele versnapering uitgezet, eveneens volgens het 3×3 recept.

Op die dag gaat ook de nieuwe voorstelling ‘Overtreffende trap’ van De Stilte in première in het Chassé Theater. Een voorstelling waarin jong en oud elkaar treffen en overtreffen.

Tip de redactie