Oefenduel Nederlands vrouwenvoetbalteam tegen Japan in Breda

Het Nederlands vrouwenvoetbalteam speelt vrijdagavond een oefeninterland tegen Japan. De wedstrijd wordt gespeeld in het Rat Verlegh Stadion in Breda. 

De aftrap van deze wedstrijd is om 18.30 uur. 

De interland van Nederland tegen Japan is onderdeel van de oefencampagne van de Oranje Leeuwinnen in de aanloop naar het EK voetbal voor vrouwen, UEFA Women’s Euro 2017. 

Van 16 juli tot en met 6 augustus 2017 wordt dit toernooi gehouden in Nederland, in zeven speelsteden: Breda, Deventer, Doetinchem, Enschede, Rotterdam, Tilburg en Utrecht.

Het Nederlands vrouwenvoetbalteam heeft in de afgelopen jaren vijf keer tegen het Japanse nationale team gespeeld. Nederland is er één keer in geslaagd om van de Japanse dames te winnen: op 8 maart 2017 tijdens de Algarve Cup. 

WK 2015

De bekendste ontmoeting tussen deze twee vrouwenteams vond plaats in de zomer van 2015, op het WK vrouwenvoetbal in Canada. Nederland en Japan speelden toen tegen elkaar in de achtste finale.

Japan won deze wedstrijd met 2-1 en haalde uiteindelijk de finale. Daarin verloor Japan met 2-5 van de Verenigde Staten.

Lees meer over:
Tip de redactie