Tim van het Hof is gekozen tot lijsttrekker van D66 in Breda. Daarmee is de eerste stap gezet in de deelname van de partij aan de gemeenteraadsverkiezingen in 2018. 

Bij de Tweede Kamerverkiezingen van maart 2017 stemde 14,9 procent van de Bredase bevolking op D66. "De afgelopen jaren heb ik samen met een fantastische club mogen bouwen aan Breda", aldus Van het Hof.

"Maar er is nog genoeg te doen in Breda. Breda is nooit af. Met frisse energie bouw ik als lijsttrekker graag de komende vier jaar verder aan een gezond en duurzaam Breda ."

Tim van het Hof (1988) is sinds juni 2015 fractievoorzitter van D66-raadsfractie in Breda. Daarvoor was hij lid van de gemeenteraadsfractie en campagneleider bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2014.

Van het Hof is daarnaast jarenlang actief geweest in de Bredase jongerenraad.  In het dagelijks leven werkt hij bij de visumdienst. Van het Hof rondde in 2017 zijn bachelor Bestuurskunde aan de Universiteit van Tilburg af.

Vertrouwen

De leden kozen unaniem voor Van het Hof als lijsttrekker, daarmee aangevend het absolute vertrouwen in hem te hebben. De leden stemden tevens in met een naamsverandering van de afdeling naar D66 De Baronie.

Deze keuze is gemaakt om de Bredase 'vlag' wat minder prominent te maken nu er in de afdeling Breda inmiddels meerdere gemeenten (Breda en Zundert en wellicht in de toekomst ook Alphen-Chaam en Baarle-Nassau) actief zijn in de gemeentepolitiek.