Voor de veertiende Dancetour Breda kwamen zondag vijftienduizend bezoekers naar het Chasséveld. 

Onder meer Benny Rodrigues en The Partysquad traden op.

Surprise guest Hardwell sloot samen met Mental Theo het feest af. MC Boogshe trad op als host.

Nieuw dit jaar was de Boom Room stage, in samenwerking met radiozender SLAM!, waar dj’s Cleavage, Jochem Hamerling en Anil Aras van zich lieten horen. Daarnaast werden de veertien meter hoge springtoren, dancebattle en touwtrek-activiteit goed bezocht.

De jonge dj FLEX trapte het festijn af. Hij won onlangs de Dancetour DJ Clash en bemachtigde een plaats in de line-up van Dancetour Breda. Ook dingt hij mee naar een plaats in de landelijke finale tijdens het Amsterdam Dance Event (ADE).

Aanhoudingen

De politie heeft tijdens de Dancetour in Breda zondag dertien personen opgepakt. Vijf personen werden betrapt op het bezit van harddrugs, waaronder GHB en XTC-pillen. Een man had pepperspray bij zich.

Bij een man uit Chaam werd een wapenpatroon gevonden. Alle drugs en goederen zijn in beslag genomen.

Vechtpartij

Drie mannen zijn aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij een vechtpartij waarbij een man een vuistslag kreeg. Een 25-jarige man deed aangifte, omdat hij door vermoedelijk twee 22-jarigen zou zijn geslagen. De man raakte hierdoor even buiten bewustzijn. De twee mannen zijn gearresteerd.

Een 18-jarige jongeman werd aangehouden nadat hij van het evenemententerrein was gezet en vervolgens hard tegen een hek schopte. Een beveiliger kreeg vervolgens de ijzeren paal van het hek tegen zijn lichaam aan.

Alle verdachten zijn overgebracht naar een politiebureau voor verhoor.