Burgers helpen politie bij arrestatie auto-inbreker in Breda

Op de Rat Verleghstraat in Breda is dinsdagavond een man aangehouden voor een auto-inbraak eerder die middag op de Middellaan. De politie werd daarbij geholpen door een aantal burgers. 

Een bewoonster van de Middellaan zag rond 15.50 uur vanuit haar woning dat een man in haar auto keek en plotseling een ruit insloeg.

Hij trok het navigatieapparaat van het dashboard en rende weg naar de Nieuwe Dieststraat. De eigenaresse van de auto reageerde heel alert en maakte snel enkele foto’s van de dief.

Ze deed hierna aangifte bij de politie en appte de foto’s naar de agenten die de aangifte opnamen. De foto’s werden onder de agenten verspreid.

Spoed

Rond 18.50 uur zag het slachtoffer de dief weer op de Rat Verleghstraat. Zij belde onmiddellijk de politie. Agenten reden met spoed naar deze locatie en belden ondertussen de vrouw.

Zij vertelde dat twee personen de man vasthielden. Toen de agenten aankwamen, werd auto-inbreker aangehouden en geboeid. Het bleek te gaan om een 31-jarige inwoner uit Breda.

Overeenkomst

Een agent pakte daarna zijn telefoon en vergeleek de eerder verspreide foto’s. "Ik zag dat de foto’s duidelijk overeenkwamen met de kleding en het gezicht van de man. We hebben hem voor verhoor en verder onderzoek naar het politiecellencomplex Mijkenbroek gebracht."

Lees meer over:
Tip de redactie