Mini-jazzfestival Ten Toon verhuist naar binnenstad Breda

Het mini-jazzfestival Jazz Ten Toon verruilt de Stadsgalerij aan de Oude Vest voor een locatie in de binnenstad van Breda.

 Van 25 tot en met 28 mei zijn er acht topconcerten en twee tentoonstellingen in Brandpunt aan de Reigerstraat. 

De grootste naam die Jazz Ten Toon naar Breda haalt is die van Han Bennink (75), de legendarische slagwerker die in de jaren zestig roem verwierf als een van de wegbereiders van de vrije jazz in Nederland.

Bennink treedt op met altsaxofonist Ben van Gelder en gitarist Reinier Baas. De Volkskrant sprak van ‘het hipste en spannendste jazzbandje van Nederland’.

Intieme ruimte

Na het uitspelen op donderdag van 15.00 tot 17.00 uur, volgen er dan in de intieme ruimte van Brandpunt nog zeven concerten.

Jazz Ten Toon is niet alleen een minifestival binnen het Bredase jazzfestival, het is ook het enige podium dat behalve muziek beeldende kunst programmeert. Dit jaar zijn er tentoonstellingen van foto’s van Susie Q en beelden van de bekende Bredase kunstenaar John Rijnen.

Brandpunt is gedurende het hele festival gratis toegankelijk. Dagelijks zijn er twee concerten: ’s middags van15.00 uur tot 17.00 uur en ’s avonds van 8.30 uur tot 10.30 uur. De zondag wijkt hiervan af met twee concerten ’s middags, van 13.30 uur tot 15.00 uur en van 15.30 uur tot 17.00 uur.

Lees meer over:
Tip de redactie