Geen zorgen over toekomst kinderboerderij Parkhoeve

Bezoekers van Parkhoeve in de Hoge Vucht hoeven niet bang te zijn voor het verdwijnen van hun geliefde kinderboerderij.

Dat is de conclusie van de gemeenteraad nadat diverse politieke partijen vragen hadden gesteld over de financiële situatie van de kinderboerderij. Een subsidieaanvraag van 28.000 euro werd eerder deze maand afgewezen.

De gemeenteraad en het college zijn van mening dat kinderboerderij Parkhoeve Breda-Noord niet in de financiële problemen komt zonder extra subsidie. De toekomst van de kinderboerderij leek afgelopen week op losse schroeven te staan toen bleek dat de aanvraag was afgewezen.

De kinderboerderij is in bezwaar gegaan tegen de beslissing van de gemeente. Over zes weken wordt er uitspraak gedaan over de zaak.

Afwijzing

De gemeente Breda wees de subsidieaanvraag van de kinderboerderij af omdat het niet duidelijk genoeg was waarvoor het bedrag gebruikt zou worden. Ook was niet aan te tonen hoeveel mensen de kinderboerderij met haar activiteiten zou bereiken. Bovendien stelde de gemeente dat Parkhoeve zelf niet genoeg ondernam om financiële steun te werven.

Voor het bestuur van Parkhoeve kwam de afwijzing als een verrassing. Even ontstond daardoor onder liefhebbers van de kinderboerderij het beeld dat Parkhoeve het hoofd financieel niet boven water zou kunnen houden en gedwongen zou moeten sluiten.

Politieke partijen

Zowel GroenLinks als de SP sprongen in de bres voor de kinderboerderij. Beide partijen stelde kritische raadvragen aan het college over het voortbestaan van de kinderboerderij. Zij benadrukten de belangrijke rol van de Parkhoeve in de wijk op het gebied van sociale cohesie en educatie. De partijen zijn blij met de steun die zij ontvingen in de gemeenteraad.

"Ik hoop dat we vanavond met de brede steun vanuit de raad en het college het beeld weg hebben kunnen nemen dat de gemeente de kinderboerderij ieder moment kan sluiten. En dat alle vrijwilligers en bezoekers gerust zijn gesteld", aldus SP-fractievoorzitter Bas Maes.

Breda-Noord

Kinderboerderij Parkhoeve Breda-Noord ligt aan de Tussen de Dijken in de wijk Hoge Vucht. Behalve de kinderboerderij biedt Parkhoeve onder andere ook horeca en educatie. Zondag 29 mei zijn liefhebbers er welkom voor de Parkhoevedag. Dat is de jaarlijkse open dag van de Hoeve waarbij ook bevriende dierenorganisaties aanwezig zijn.

Tip de redactie