Bewoonsters Begijnhof zetten kunstroute uit in Breda

Een werkgroep van bewoonsters van het Begijnhof in Breda organiseert een speciale kunstroute langs elf woningen. 

Dat gebeurt van zaterdag 20 mei tot zondag 28 mei in het kader van het 750-jarig jubileum van het historische Begijnhof.

De deelnemende bewoonsters beschouwen zichzelf als amateur beeldend kunstenaar, maar toch heeft hun werk soms een bovengemiddeld niveau.

Bezoekers van het Begijnhof mogen bij uitzondering gedurende één week via de vensters bij de deelnemende woningen in het grote en kleine hof binnenkijken.

Vlaggetje

Deze woningen zijn herkenbaar aan een vlaggetje. De tentoongestelde objecten bestaan uit keramiek, schilderijen en ander handwerk. Handwerk vormde door de eeuwen hen een belangrijke bron van inkomsten voor de voorgangsters van de huidige bewoonsters: de begijnen.

Bezoekers kunnen bij de ingang een foto maken als begijn met behulp van een fotobord.

Toegang

In het weekeind van zaterdag 20 en zondag 21 mei is een tentoonstelling ingericht met werken van bewoonsters in de Begijnenzaal aan  Catharinastraat 45a op het hof. Deze tentoonstelling is te bezichtigen tussen 12.00 en 17.00 uur.

Ieder uur zal door een bewoonster een muzikaal of literair intermezzo worden verzorgd. Ook vinden er de gehele ook demonstraties kunstschilderen plaats. De toegang tot de kunstroute en tentoonstelling is gratis.

Lees meer over:
Tip de redactie