Toen Hassan Lammou opgroeide in de Bredase wijk Geeren-Noord kwam hij regelmatig in het jongerencentrum. Het voelde als een eigen plekje, waar hij zijn eigen ideeën kon ontwikkelen. 

De jongerenwerkers daar stimuleerden hem om te werken aan zijn toekomst. Al jong ging hij zelf activiteiten organiseren en won hij de finale van de Kunstbende. Een geweldig moment voor de hele wijk.

Die positieve emotie vergeet Lammou nooit meer. Het stimuleerde hem nog meer om zich in te zetten voor de wijk en de stad. Dat doet hij onder meer bij stichting Marokkaanse Jongeren Breda.

Hassan heeft van huis uit meegekregen dat je iets moet doen voor een ander die het moeilijk heeft. "Ik heb het geluk gehad dat ik uit een gezin kom waarin dat erg gestimuleerd werd," vertelt hij.

"Ik ben opgegroeid in een wijk die niet makkelijk was. Ik zag goede en slechte dingen. Daarom was het jongerenwerk ook zo belangrijk: daar hadden we veel discussies maar deden we ook leuke dingen."

Eigen plek

"Als jongeren hadden we er een eigen plek. Dat probeer ik nu ook te doen, daarom is het clubhuis van onze voetbalvereniging Barca een Huis voor de Wijk."

"Diverse stichtingen vinden hier onderdak, zoals Barca for All, Sterren van Morgen en de Stichting Marokkaanse Jongeren Breda. Er is ook een fitnessruimte die door iedereen in de wijk gebruikt kan worden."

Vrijwilligers

"We zijn elke dag open van 18.00 uur tot 23.00 uur, in het weekend ook overdag. Er zijn hier ruim twintig vrijwilligers actief: onder hen zijn juristen, maatschappelijk dienstverleners en sportcoaches, maar ook boekhouders."

"Wij begeleiden hier veel stagiaires: het is vaak lastig om stageplekken te vinden dus we begeleiden er zo’n tien per jaar. We zijn niet gericht op één cultuur of één religie. Wij willen graag iedereen bij elkaar halen en er het beste van maken."