Mounir El Allouchi gaat voor een langer verblijf bij NAC. Beide partijen hebben een principeakkoord bereikt over een contract van twee seizoenen. 

Dat heeft de in de Jupiler League uitkomende Bredase club maandagavond bekendgemaakt.

De middenvelder en NAC waren al enige tijd in onderhandeling over een nieuwe verbintenis, na de definitieve doorbraak van El Allouchi dit seizoen. Beide partijen verwachten binnen afzienbare tijd de definitieve handtekeningen onder het contract te zetten.

El Allouchi kwam via RSC Alliance en RBC in de jeugdopleiding van NAC terecht. In het seizoen 2014-2015 maakte de middenvelder de overstap naar het eerste elftal van de club uit Breda.

Helmond Sport

Om zich verder te kunnen ontwikkelen werd El Allouchi in januari 2015 echter voor anderhalf jaar verhuurd aan Helmond Sport.

Dit seizoen keerde de Roosendaler terug en profileerde hij zich als een belangrijke pion op het middenveld bij NAC. Hij kwam tijdens 25 wedstrijden in actie, waarvan 16 keer in de basis. El Allouchi scoorde daarin viermaal.

Ontwikkeling

"De ontwikkeling die Mounir dit seizoen heeft doorgemaakt is indrukwekkend", vindt Hans Smulders, technisch directeur van NAC. "Zijn doorzettingsvermogen heeft ervoor gezorgd dat hij dit seizoen een belangrijke schakel is geworden binnen onze ploeg." 

"Hij is bovendien nog jong en heeft veel potentie om de komende jaren nog stappen te maken en zich binnen onze werkwijze verder te ontwikkelen." 

"We zijn blij dat hij deze stappen in dienst van NAC kan gaan maken en dat we de definitieve doorbraak van een jongen uit West-Brabant én de eigen jeugdopleiding kunnen belonen met een mooie contractverlenging."