Acht jaar nadat de stad de titel in de wacht sleepte, maakt Breda opnieuw kans verkozen te worden tot 'Beste Binnenstad'.

De stad is in de eerste ronde geselecteerd. Tot medio mei mogen steden zich nog kandidaat stellen. De jury nomineert uiteindelijk vijf steden.

Nadat Breda in 2009 de prijs voor beste binnenstad won, heeft het niet stilgezeten. Door projecten als de oplevering van het Station en de Willemstraat, de vernieuwde Barones, Gasthuyspoort en Hotel Nassau, de oprichting van het Ondernemersfonds en het Toeristisch Fonds, de plannen voor het doortrekken van de Nieuwe Mark, denkt het opnieuw een gooi te kunnen doen naar de titel.

Wethouder Boaz Adank vindt dat de binnenstad het afgelopen jaar bruiste als nooit tevoren, onder meer vanwege de komst van Winterland en Serious Request. "Dat is ook Zoover niet ontgaan, die ons uitriep tot één van de beste citytrips van Nederland. Ik vertrouw erop dat we de jury kunnen overtuigen van onze opvallende, Bredase kwaliteiten."

Centrummanager

Volgens Koert Vermeulen, centrummanager binnenstad en in dienst van het Ondernemersfonds, levert een titel veel publiciteit en extra bezoekers op. "Die zien we graag in de binnenstad. Zodra bekend is of Breda bij de beste vijf steden hoort, zetten we vol in op de koppositie."