VV Baronie uit Breda heeft zondagmiddag de titel in de eerste klasse veilig gesteld. Op eigen veld wonnen de baronnen met 3-0 van NEC.

Zondag worden de kampioenen met een toer op een platte kar gehuldigd.

Baronie had genoeg aan een punt om de nummer twee, Goes, definitief achter zich te laten. Lang bleef het niet spannend in de Blauwe Kei. Door twee snelle doelpunten stond Baronie al na 22 minuten met 2-0 voor. Dankzij de winst start de Bredase club na een jaar afwezigheid komend seizoen weer in de hoofdklasse.

Het was druk op de tribunes bij VV Baronie zondagmiddag. Veel Bredenaars waren afgekomen op de kampioenswedstrijd van de baronnen. De club had de grote feesttent van het toernooi met Pasen expres laten staan om hopelijk dit weekend er ook nog het kampioensfeest in te kunnen vieren.

Duel

Het duel tussen NEC en Baronie begon vurig. Beide ploegen creëerden veel kansen en kwamen al snel dichtbij een openingstreffer. In de twaalfde minuut was het Jason Tjien-Fooh die de score opende voor de thuisploeg. Vanaf dat moment nam Baronie definitief de overhand.

Ondanks diverse goede reddingen van de doelman van NEC wist Moustafa Mohammad in de 22e minuut toch voor de 21e keer dit seizoen het net te vinden.

Na de rust

Na de rust leek er even wat spanning terug te komen in de wedstrijd. NEC kwam met hernieuwde energie uit de kleedkamers en creëerde verschillende kansen. Een prachtig schot van de bezoekers raakte in de 68e minuut de lat.

Baroniespits Dennis Peragon maakte vijf minuten later een einde aan de onzekerheid. Met de 3-0 die van zijn schoen kwam barstte op de tribune het kampioensfeest alvast los.

Feest

Na het verlossende eindsignaal barstte ook op het veld het feest los. Terwijl de spelers van NEC afdropen, trokken de Baronnen hun kampioenshirts aan. Op de tribune kregen de uitzinnige spelers hun medaille overhandigd uit de handen van burgemeester Depla.

Zondag om 20.00 uur zijn de kampioenen op een platte kar door het Ginneken en de Blauwe Kei gegaan om hun overwinning met de wijk te vieren.