Stichting Het Klooster wil een begeleid-wonen-project realiseren in de voormalige panden van het klooster aan de Schorsmolenstraat in Breda. Hoofddoel is het opzetten van een woon- en werkgemeenschap voor twaalf bewoners en drie professionele begeleiders. 

Daarbij wordt vooral ingezet op mensen die geen vaste woon- of verblijfplaats hebben en op deze manier kunnen re-integreren in de maatschappij.

Het is de bedoeling dat er in het klooster ook andere functies worden gerealiseerd. Hierbij wordt gedacht aan het opzetten van een restaurant, een oefenruimte voor circusartiesten, een taartenbakkerij met verkooppunt, verhuur van vergaderruimtes, een bed- en breakfast en een theetuin.

Geluid

Daarbij komt geen nieuwbouw. Wel wil de stichting twee serres realiseren tegen de gevel aan de zijde van de tuin, waardoor het monumentale complex helemaal in tact blijft. Het is nodig om een ontheffingsvergunning te verlenen om een hogere geluidsbelasting mogelijk te maken.

De stichting en de gemeente Breda houden op dinsdag 2 mei tussen 18.30 en 20.30 uur een inloopavond, waarbij de plannen kunnen worden ingezien. Iedereen mag vrij binnenlopen.