Liefhebbers van livemuziek kunnen dit weekend hun hart ophalen in Breda. Zondagmiddag barstte de 21ste editie van de POBparade los met rockband Wake in de Avenue en met poprockformatie Page45 in café Corenmaet. 

Met meer dan zeventig optredens op maar liefst twaalf locaties is er voor ieder wat wils tijdens het tweedaagse evenement. Bezoekers kunnen nog tot en met maandagavond gratis de optredens bezoeken. De afsluiting is een optreden van Windup Space op maandagavond in het Hijgend Hert.

De POBparade van Stichting Poporganisatie Breda is al jaren vaste prik tijdens het paasweekend. Het evenement startte ooit als zeven band in zeven Bredase kroegen, maar groeide de afgelopen jaren flink uit zijn voegen. Volgens de stichting is de POBparade inmiddels niet alleen de grootste gratis muzikale kroegentocht van Nederland, maar ook de gezelligste. De vele bezoekers van het evenement zijn het daar zeker mee eens.

Opening

In de Avenue zorgde Wake zondagmiddag voor een bijzondere opening van de 21ste editie van het muziekfestijn. De rockband bracht voor de eerste keer het complete MTV unplugged album van Alice in Chains tot leven. De POBparade kenmerkt zich door de grote diversiteit aan muziekstromingen die aan bod komen.

"Het gaat echt van rustige, akoestische pop tot snoeiharde metal", legt Herman Sibon, voorzitter van de POB uit. Een goed voorbeeld van akoestische pop gaf Nilse zondagavond in cafe De Kleine Wereld. De singer-songwriter wist met haar gevoelige muziek het publiek in de overvolle kroeg stil te krijgen.

In de Bruine Pij maakte de alternatieve pop-rockband Instant Matter met leadzangers Lonneke Dort veel indruk. De band wist het diverse publiek in het café met gemak te boeien. In de Corenmaet was de sfeer zondagmiddag relaxt. Jong en oud genoot met een drankje van de toegankelijke muziek van The Martial. In de Bommel barstte groot feest los toen Larry Cook het podium betrad. De band kreeg met haar energieke optreden het volle café zonder problemen aan het dansen.

Bezoekers

De POBparade kon rekenen op een divers publiek. Jong en oud genoten met volle teugen van het diverse aanbod. Hoeveel bezoekers de 21ste editie van de POBparade tot nu toe bezochten is lastig te tellen, stelt Sibon. "Het is natuurlijk een kroegentocht, dus het publiek wisselt constant van café."

De voorzitter verwacht in totaal zo’n vierduizend podiumviews dit paasweekend. Toch maken de exacte aantallen hem niet zoveel uit. "Als iedere kroeg maar gewoon lekker vol staat. Dat is leuk voor de bands, voor de cafés en natuurlijk ook voor de bezoekers zelf”, legt hij uit. “En dat lijkt ook deze editie weer goed te gaan lukken."