De Bredase politie waarschuwt ouderen om alert te zijn op babbeltrucs. In anderhalve week tijd zijn twee bejaarden in de wijk Tuinzigt opgelicht door een jongeman met telkens hetzelfde signalement. 

Bij een derde poging werd hij betrapt. 

Het eerste voorval deed zich woensdag 4 april voor onder etenstijd bij een oudere vrouw in de Egelantierstraat. Hij wachtte niet af, maar liep gelijktijdig met het slachtoffer naar binnen met de smoes dat hij de leidingen moest controleren.

De dame kreeg de instructie om bij de meterkast te wachten om te zien of een rood lampje ging knipperen op de meter, terwijl hij de buizen inspecteerde. Na zijn bezoek bleken er enkele sieraden te zijn weggehaald.

Sigaret

Op maandag 10 april vroeg een jongeman bij een bewoonster aan de Egelantierstraat of hij daar een sigaretje mocht roken. Daarna miste het slachtoffer geld uit haar portemonnee.

Twee dagen later dook een soortgelijke man op aan de Argusvlinder die bij een oude dame binnen zat. Hij werd betrapt toen iemand anders de woning betrad, waarop hij vluchtte.

De politie waarschuwt om de man niet binnen te laten. In sommige gevallen heeft hij een emmertje met tulpen bij zich.