Bij een integrale actie in Breda zijn woensdag in een bedrijfspand aan de Rudonk spullen aangetroffen die gebruikt worden bij een hennepkwekerij. Dat pand was in november gesloten in verband met het aantreffen van harddrugs. 

Onderdeel van de actie was het controleren van percelen waar al eerder een controle was geweest en waar toen hennep of andere verdachte materialen waren aangetroffen.

De actie vond plaats om te voorkomen dat mensen opnieuw in de fout gaan. Daarnaast werd er gecontroleerd in panden waar verschillende meldingen van gemaakt zijn in verband met mogelijke hennepkwekerijen.

Harddrugs

In de gemeente Breda werden veertien woningen en één bedrijfspand bezocht. De veertien woningen bleken nu in orde. Er werd niets strafbaars aangetroffen. In een bedrijfspand aan de Rudonk was dat echter wel het geval.

Dat pand was november vorig jaar gesloten vanwege de vondst van harddrugs. Woensdag bleek het pand na afsluiting toch meermaals betreden te zijn.

Goederen

In de loods werden verschillende goederen aangetroffen die gebruikt worden om een hennepkwekerij te laten draaien. Er was voldoende materiaal aanwezig om zo’n 1.200 tot 1.400 hennepplanten te kweken.

Alle spullen zijn weggehaald en zullen worden vernietigd. Ook bleek dat er koperen kabels zijn gestript in het pand. De herkomst van die kabels is nog niet duidelijk.

Het pand is na de doorzoeking nog grondiger afgesloten. De politie heeft aangekondigd de zaak scherp in de gaten te houden.