Politie doet meerdere invallen in Breda

De politie is donderdagmiddag de Corner Club Breda aan de Baliëndijk binnengevallen. De politie vermoedt dat wapens en drugs binnen zijn. 

Tegen 20.00 uur viel de politie ook een pand aan het Msg Nolensplein binnen. Ook daar vermoedt de politie criminele activiteiten.

De politie begon de actie aan de Baliëndijk om 17.10 uur. "Toen hebben we de zaak bevroren met een eerste team", geeft de politiewoordvoerder aan. "Toen dat gelukt was, is een tweede team naar binnen gegaan om de mensen te fouilleren."

Volgens de woordvoerder gaat het om twintig personen die in het horecagelegenheid aanwezig zijn. "Als er zaken worden aangetroffen die gelinkt kunnen worden aan criminaliteit, dan wordt de betreffende persoon aangehouden."

Overlast 

Aanleiding voor de actie zijn meldingen uit de buurt van overlast via de wijkagent. "Maar we hebben ook zelf tips ontvangen die ons de conclusie deed trekken dat er wapens en drugs aanwezig zouden kunnen zijn." De actie gaat nog wel een paar uur duren, vermoedt de woordvoerder. De actie is gericht tegen ondermijnende criminaliteit.

Bij de Baliëndijk is in elk geval een aanhouding. Daar werd bij een persoon drugs aangetroffen. Een drugshond doorzoekt daar het pand.

Tip de redactie