In een truck bij de grensovergang Hazeldonk in Breda zijn negen verstekelingen aangetroffen. Het gaat om zeven Iraakse koerden en twee Afghaanse mannen, die waarschijnlijk in Frankrijk in de truck zijn geklommen.

"De mannen hebben zelf contact gelegd met de Belgische politie toen ze in de gaten kregen dat de vrachtwagen niet naar Engeland ging", vertelt de woordvoerder van de politie.

De Vreemdelingendienst heeft de mannen en de chauffeur woensdagmiddag gehoord. "Dat is standaard in dit soort gevallen."

De Spaanse chauffeur zette zelf zijn vrachtwagen, geladen met spitskool, aan de kant en belde de politie, nadat hij via collega's geattendeerd was op mogelijke verstekelingen. De verstekelingen willen graag naar Engeland en vragen geen asiel aan in Nederland. Zij keren terug naar het land van herkomst Frankrijk.

Hazeldonk

Woensdagochtend sloeg een Spaanse chauffeur van een trekker met oplegger alarm bij een restaurant op Hazeldonk. Hij had van passerende collega's begrepen dat er verstekelingen in zijn laadruimte zaten. De chauffeur was op weg naar Velp om daar zijn goederen te lossen.