Guido Weijers wint Happiness Innovation Award

Guido Weijers heeft de Happiness Innovation Award gewonnen. De cabaretier uit Breda kreeg de prijs voor zijn nieuwe voorstelling Masterclass Geluk en het werk dat hij daarvoor verichtte.

De prijs wordt door het netwerk van Nederlandse Chief Happiness Officers en Professionals toegekend aan iemand die het thema geluk op een vernieuwende manier onder de aandacht weet te brengen van een breder publiek.

"Het is hem gelukt om een serieus onderwerp als Geluk op een luchtige en vrolijke manier naar het theaterpubliek te brengen", aldus Maurits Bruel, lid van het netwerk. "Hij bereikt met zijn talent een nieuwe groep mensen en leert ze over geluk zonder te vervallen in theatrale trucs of grappenmakerij. De mensen gaan aantoonbaar gelukkiger naar huis."

Weijers is blij met de prijs. "Het is namelijk altijd spannend als je iets nieuws gaat proberen. Door de reacties uit het publiek, maar ook deze erkenning van de professionals, voelt het als een geslaagd project. Ik ben een gelukkig mens."

Weijers staat met zijn Masterclass nog op verschillende plaatsen in het theater, onder meer donderdag 20 april in Oosterhout.

Tip de redactie