650 jonge ambtenaren komen donderdag naar Breda voor de Jonge Ambtenaren Dag (JAD). Tijdens deze netwerkdag gaan de jonge ambtenaren zich verspreid door de hele stad verdiepen in vier thema's; What if the world turns… dark, green, viral en glocal.

De jonge ambtenaren komen tijdens de JAD bij elkaar om samen na te denken over wat de toekomst voor de overheid betekent. In die toekomst wordt de overheid geconfronteerd met een veranderende maatschappij en juist zij spelen daarin een belangrijke rol.

Wat betekenen die veranderingen voor de invulling van het openbaar bestuur? De JAD schetst in het programma meerdere scenario's.

Om het ook echt een Bredase en Brabantse dag te maken, zijn er veel mogelijkheden opgenomen in het programma om kennis te maken met de stad. De ambtenaren kunnen op bezoek bij de Koninklijke Militaire Academie in het centrum, gaan op excursie naar de Brandweer, krijgen een rondleiding op het Haveneiland en mogen zelfs het Bredase riool in. In totaal vinden er 44 workshops en 10 excursies plaats. Klaas Dijkhoff sluit de dag af in het Chassé theater.

Recordtijd

De JAD wordt alweer voor de 11e keer door Stichting Jonge Ambtenaren georganiseerd. Dit jaar op vrijwillige basis door 20 jonge ambtenaren. Na Den Haag (2014), Almere (2015) en Schiedam (2016) volgt dit jaar dus Breda.

De kaarten voor deze dag waren in recordtijd uitverkocht. Maar liefst 89 mensen staan op dit moment op de wachtlijst.