Sambafestival Samba Breda keert niet terug. Dat heeft de organisatie besloten. Al in 2016 bleef het op de derde zaterdag in september stil in de binnenstad van Breda.

Het bestuur van Stichting Samba Breda heeft dat jaar benut om kritisch te kijken naar de eventuele toekomst van het festival, geeft scheidend voorzitter Dennis Vrolijk aan. "De conclusie van dit 'Sambattical' is dat de rek en energie eruit is: Samba Breda stopt definitief."

"Na acht prachtige edities van Samba Breda moeten we nu helaas concluderen dat er vanuit diverse partijen, zoals horeca, winkeliers en bewoners onvoldoende draagvlak is om het festival in zijn huidige vorm voort te zetten. Wij als bestuur willen geen concessies doen aan de kwaliteit en locatie van het festival."

Vrolijk stelt op het hoogtepunt te zijn gestopt. "En daarom kijken we vooral heel erg tevreden en voldaan terug. We hebben fantastische bands op bezoek gehad, muzikale vriendschappen gesmeed en hebben veel bezoekers intens zien genieten. We zijn de partijen die ons de afgelopen jaren in welke vorm dan ook gesteund hebben heel erg dankbaar."

Doorstart

Stichting Samba Breda wordt opgeheven en de website gaat later dit jaar op zwart. Wel laat het scheidend bestuur nog alle ruimte aan een eventuele opvolger om een doorstart te maken.