Robert Maaskant gaat aan de slag als trainer en ambassadeur van het vrouwenvoetbal in Breda. Daarmee wil de gemeente een impuls geven aan het meisjes- en vrouwenvoetbal in de regio.

Robert Maaskant gaat in overleg met de KNVB en Deltalent talenttrainingen verzorgen, coaches begeleiden en verenigingen ondersteunen bij het vormgeven van hun opleidingsprogramma.

"Een brede basis biedt geen garantie voor topprestaties", geeft Maaskant in een persverklaring aan. "Wil je voetbalsters écht de kans bieden om zich optimaal te ontwikkelen, dan moet een club meisjes in alle opzichten goed begeleiden. Daar lever ik graag een bijdrage aan, door zowel de meiden als de clubs uit te dagen tot grootse prestaties."

Talentvolle sporters

Volgens wethouder Sport Paul de Bee zegt te willen dat talentvolle sporters, ook voetbalsters, de kans krijgen zich zoveel mogelijk in hun eigen regio te ontwikkelen. "Dat vraagt niet alleen hoogwaardige accommodaties, maar ook het herkennen en ondersteunen van sporttalenten. De samenwerking met Robert Maaskant biedt voetbalverenigingen de kans om zich op dit vlak te professionaliseren."

In de praktijk krijgen ambitieuze voetbalsters vanaf 11 jaar een of twee extra trainingen per week extra vanuit Deltalent. "De meiden blijven lid van hun eigen vereniging en hoeven ook niet van school te veranderen", stelt Herman Kruis.

Samenwerking

De samenwerking tussen Deltalent, KNVB en de verenigingen op het gebied van meisjes- en vrouwenvoetbal wordt in de komende weken verder ingevuld. Robert Maaskant verzorgt als onderdeel van het Women's EURO Voetbalfestival, op woensdag 31 mei bij voetbalvereniging WDS'19, een workshop voor trainers en coaches over talentontwikkeling.