Het is dit jaar 750 jaar geleden dat in Beda het Begijnhof zijn oorsprong vond. De festiviteiten rond dit jubileum zijn woensdag begonnen, onder meer met de onthulling van plaquette op het Kasteelplein.

Het programma begon woensdag voor genodigden met een eucharistieviering in de Catharinakerk op het Begijnhof, waarna het bestuur van het Begijnhof uitgenodigd werd om in he Blokhuis op het Kasteel een lunch te nuttigen. Om 14.00 uur werd door Commandant Nico Geerts en Paul Depla een plaquette op het Kasteelplein onthuld, op de plaats waar het eerste Begijnhof lag.

Daarna begaf iedereen zich weer naar het huidige Begijnhof om een tijdscapsule te sluiten die pas weer in 2117 geopend wordt. Zuster Maria Magdalena nam de honeurs waar samen met Martin Rasenberg.

Later op de dag werd nog een schilderij onthuld dat het Begijnhof vanuit een eenpunts perspectief laat zien, het schilderij kan van alle kanten bekeken worden en is zo opgehangen dat je het kunt draaien.

Diner

Als afsluiting was er een diner in de Waalse kerk, voorafgegaan door een borrel. Een volle dag, maar slechts het begin van de festiviteiten voor 750 jaar Begijnhof. 

Bekijk hier foto's van de start van de vieringen.