Ontwikkelaar V.O.F. Residential Breda heeft een plan ingediend om het voormalige UWV-gebouw aan de Markendaalseweg om te vormen naar woningen. In het plan zou ruimte zijn voor maximaal 170 woningen. Een deel daarvan zou sociale huur moeten zijn.

De gemeente is met de eigenaar/ontwikkelaar van het voormalig UWV-gebouw aan de Markendaalseweg 70-78 gestart met een onderzoek naar de haalbaarheid van woningbouwontwikkeling op deze locatie.

Het college van B&W heeft hiervoor een intentieovereenkomst afgesloten met initiatiefnemer V.O.F. Residential Breda.

Randvoorwaarden voor het plan zijn financiën, milieu en duurzaamheid. "Zo zal de ontwikkeling maximaal 170 woningen omvatten, deels sociale huur. Ook is een plint met commerciële en of maatschappelijke danwel dienstverlenende functies beoogd."

Haalbaarheid

De gemeente geeft aan dat het grote gebouw een afwisselende verschijningsvorm moet krijgen. "In het kader van duurzaamheid wordt de initiatiefnemer uitgedaagd bij te dragen aan een gezonde en groene stad. Bijvoorbeeld door een energiezuinig gebouw en groene buitenruimten."

De gemeente en initiatiefnemer verwachten nog voor de zomer met een besluit over de haalbaarheid te komen. Voorafgaand hieraan wordt de omgeving geïnformeerd over het plan.