Overleven zonder eten, wekenlang niet douchen en slapen tussen de insecten. Dertien Bredanaars hebben zich aangemeld om dit avontuur aan te gaan in het nieuwe seizoen van Expeditie Robinson.

Voorgaande seizoenen hebben alleen bekende Nederlanders meegedaan. Dit jaar is het anders en kunnen ook onbekende deelnemen aan het programma. Door jezelf aan te melden kun je één van de vier plekken op het onbewoond eiland bemachtigen.

Daarvoor moeten de gewone Nederlanders wel een video maken waarop ze staand op een paal vertellen waarom juist zij de ultieme survivor zijn. De vijftig deelnemers met de meeste stemmen worden uitgenodigd voor een castingdag. Vijftig andere mensen worden gekozen door de productie van Robinson. Er blijven vier kandidaten over die samen met bekende Nederlanders het avontuur aangaan.

De nummer één van de internetpoll heeft op dit moment 24.769 stemmen. De Bredanaars hebben de top 50 nog niet gehaald, maar daar kan nog verandering in komen. Stemmen en aanmelden kan nog tot 20 maart.

De top 5 Bredase aanmelders*

Mexim Janzen, 1487 stemmen
Bertine Scholten, 802 stemmen
Tijmen Hendrickx, 705 stemmen
Gwen de Leeuw, 627 stemmen
Emma Schinkel, 534 stemmen
(*stand eerder deze week)