De zaterdagmarkt verhuist van de Nieuwe Haagdijk naar het Dr. Jan Ingenhouszplein. Dit heeft de gemeente woensdagmiddag bekend gemaakt.

In 2016 is de markt tijdelijk verplaatst vanwege de herinrichting van de Nieuwe Haagdijk en Haagweg. Dit pilot is volgens de gemeente succesvol gebleken, waardoor de markt definitief is verplaatst.

Boaz Adank (VVD), wethouder Openbare Ruimte, laat weten: "Nog geen jaar geleden mocht ik de markt op het Dr. Jan Ingenhouszplein voor het eerst openen en ik zag meteen een heel andere dynamiek ontstaan. Mede dankzij de zaterdagmarkt ontpopt het plein zich tot een levendige plek waar mensen elkaar graag ontmoeten."

Ook de marktbezoekers zijn volgens de gemeente enthousiast over de nieuwe locatie. Evaluatie heeft aangetoond dat 85 procent het als positief ervaart. "Zo wordt de opstelling en de sfeer van de markt positief gewaardeerd. Tegelijkertijd ervaren bewoners dat de markt de leefbaarheid en sfeer op het Dr. Jan Ingenhouszplein verder versterkt", aldus de gemeente.

Tevreden

De ondernemers zijn tevreden over de kindvriendelijkheid en verblijfskwaliteit van de locatie op het Dr. Jan Ingenhouszplein. Daarnaast verwacht de gemeente dat de parkeergelegenheid zal verbeteren dankzij de vernieuwing van de Nieuwe Haagdijk en Haagweg.