De samenwerking tussen Domino's en New York Pizza in de strijd tegen overvallen begint vorm te krijgen. Zo hebben ze overvalknoppen op scooters aangebracht en zijn ze bezig met het testen van bodycams op bezorgers.

In december hebben de pizzaketens aangekondigd gezamenlijke maatregelen te treffen naar aanleiding van de herhaaldelijke overvallen. Bredase franchisenemers en bedrijfsleiders van verschillende filialen hebben regelmatig contact via een gezamenlijke WhatsApp-groep.

Hierin houden ze elkaar op de hoogte van verdachte situaties. "Zodra er iets gebeurt, lichten we elkaar in", aldus Gijs van de Wiel, franchisenemer van meerdere Domino's vestigingen.

Van de Wiel laat weten serieuze maatregelen te hebben getroffen voor zijn filialen. "Binnenkort stoppen we met het aannemen van contant geld na acht uur in onze vestiging in de Hoge Vucht. Na die tijd kunnen klanten alleen pinnen."

Overvallen bestrijden

De franchisenemer geeft aan dat 75 tot 80 procent van de bestellingen al online wordt betaald. "Ook hebben we de scooters van de koeriers uitgerust met overvalknoppen." De pizzaketens zijn nu bezig met het testen van bodycams op de bezorgers. "In Rotterdam ben ik hier al mee gestart", laat Youssef Faris weten.

De eigenaar van de New York Pizza aan de Heksenwaag ziet Domino's niet als concurrent op dit gebied. "Samen staan we juist sterk om toekomstige overvallen te bestrijden. Daarom delen we onze kennis", aldus Faris.