Geert Wilders begint deze woensdagmiddag om 15.00 met flyeren op het Van Coothplein. Waarom komt Wilders naar Breda? Alexander van Hattem, Brabantse fractievoorzitter van de PVV, legt uit.

"Brabant is een belangrijke provincie en Breda is een mooie stad om te flyeren." Van Hattem kan niet zeggen waarom er niet gekozen is voor een stad met veel PVV-aanhangers. "Het is alleen wel zo dat er in Breda veel mensen winkelen en dergelijke, daarom is het een belangrijke plaats om naartoe te gaan."

Het lijkt alsof Geert Wilders de enige PVV'er is die flyert. Dat is niet zo, aldus Van Hattem.

"Er zijn genoeg mensen die flyeren." Hij verwijst naar een bezoek aan Spijkenisse en eerdere plannen om te flyeren in Volendam. Dat ging niet door vanwege veiligheidsredenen, al bracht de PVV-leider 3 maart wel een verrassingsbezoek aan het vissersdorp. Aankomende zaterdag gaat de partij naar Valkenburg en Heerlen, met Wilders.

Internationale pers

De verwachting is dat er deze woensdag veel nationale en internationale pers naar Breda komt. Onder meer het Amerikaanse ABC kondigt aan naar de stad te komen.

Toch is het volgens Van Hattem de bedoeling om met de gewone Bredanaar te spreken. "Ik hoop dat er vanmiddag behoorlijk wat mensen op straat zijn. Wilders komt flyeren en ik ga er wel vanuit dat hij tijd heeft om mensen te spreken en met ze op de foto te gaan."