WonenBreburg heeft dinsdag haar huurders van de Agaathstraat en omgeving gevraagd niet meer hun balkon op te gaan. Uit een steekproef is gebleken dat de balkons niet veilig kunnen zijn.

WonenBreburg heeft steekproefsgewijs een onderzoek gedaan naar de constructie van de balkons.

Het gaat om balkons bij de woningen aan de Agaatstraat 33 t/m 41C, Jadestraat 26 t/m 48C, Beverweg 48 t/m 56C, Mgr. Leijtenstraat 68 t/m 76C, Smaragdstraat 34 t/m 56C en Turkooishof 132 t/m 140C.

"Aanleiding hiervoor was het gepland onderhoud aan de balkonplaten. Uit het rapport blijkt dat we de veiligheid op de balkons op dit moment niet met 100 procent zekerheid kunnen garanderen. WonenBreburg neemt geen enkel risico en heeft alle bewoners verzocht de balkons niet meer op te gaan", laat de woningcorporatie dinsdagavond weten.

Hekken

"We hebben vandaag onze huurders geïnformeerd en hekken rondom de flats geplaatst. Vanaf 8 maart plaatst de aannemer ondersteuningspalen onder elk balkon. Dinsdag 21 maart is dat klaar en zijn de balkons weer veilig te gebruiken. Dit is een tijdelijke oplossing totdat we een definitieve oplossing hebben."