Een 24-jarige Bredanaar is maandagavond op de Terheijdenseweg door de politie klemgereden. De man negeerde een stopteken van de politie.

Agenten gaven de verdachte rond 19.30 uur een stopteken bij het winkelcentrum Moerwijk.

Dit werd echter genegeerd en de auto ging ervandoor in de richting van de Molstraat. De wagen maakte nog een korte stop waarop de bijrijder uitstapte, maar vervolgens ging de verdachte er weer vandoor.

De bijrijder, een 38-jarige man zonder vast woon- of verblijfplaats in Nederland werd aangehouden. Hij kon zich niet legitimeren en bleek drugs op zak te hebben. Hij is afgevoerd naar het politiebureau.

Klemgereden

De achtervolging van het voertuig ging verder via onder andere de Vlaanderenstraat, Groendijk en Terheijdenseweg. De man haalde daarbij allerlei capriolen uit om aan de politie te ontsnappen. Hij reed met hoge snelheid, haalde rechts in en reed over de busbaan, ook probeerde hij een politieauto van de weg te drukken.

Uiteindelijk is de verdachte klemgereden op de Terheijdenseweg. Een agent heeft met getrokken vuurwapen de man uit de auto gesommeerd. Hij kon vervolgens worden aangehouden.

Drugs

De man bleek drugs op zak te hebben. In zijn auto vonden agenten inbrekerswerktuigen. De bestuurder is ingesloten voor verder onderzoek, ook de bijrijder zit nog vast.