Het Chassé Theater en BN DeStem houden woensdagavond 8 maart een verkiezingsdebat 'De kiezer aan zet'. Door de opzet van het debat kunnen juist de kiezers ook deelnemen, vertelt Yolanda Sjoukes van BN DeStem.

Tijdens dit verkiezingsdebat gaan landelijke politici met hun kiezers debatteren. "Er is bewust gekozen voor politici uit de West-Brabant zodat het zo dicht mogelijk bij de regio blijft", vertelt Sjoukes. Geïnteresseerden konden eerder al aangeven waarover ze met de politici in gesprek wilden. Vooral zorg, veiligheid en immigratie zijn populair.

De deelnemende politici uit Breda zijn: Klaas Dijkhoff (VVD), Attje Kuiken (PvdA), Michiel van Nispen (SP) en Arend Meijer (D66). Verder komen Stijn Steenbakkers (CDA), Wim Overveld (50 plus), Marco van der Wel (Partij voor de Dieren), Hermen Vreugdenhil (ChristenUnie) en Dirk Poot (Piratenpartij). De organisatie polste ook GroenLinks-lijsttrekker Jesse Klaver uit Roosendaal, maar hij had geen tijd. Er komt wel een ander kamerlid van GroenLinks.

Wil je zelf in debat gaan met politici op het podium? Dan kan dat door je aan te melden via redactie.stad@bndestem.nl. Kaarten voor het debat kosten €2,50 en zijn te koop op de website van het Chassé theater.