De politie heeft zaterdag in alle vroegte in korte tijd vier verdachten kunnen aanhouden voor een brute straatroof op de Tramsingel. Het slachtoffer hield aan de straatroof kneuzingen en blauwe plekken over.

Om 4.15 uur liep het slachtoffer over de Tramsingel in Breda, toen hij een auto achter zich hoorde stoppen.

Plots werd hij onderuit geschopt door een persoon. Toen hij daarmee in gevecht ging kwam er een tweede belager bij. Het tweetal werkte het slachtoffer naar de grond waar zij hem sloegen en schopte terwijl zij om zijn geld riepen.

Toen het slachtoffer zijn portemonnee weggooide werd deze door de daders gepakt en gingen zij er in de auto vandoor.

Achtervolging

Tijdens de straatroof kwam bij toeval een politieauto de Tramsingel inrijden. Zij zagen de daders nog net in de auto springen en er van door gaan, nog onwetend van wat er gebeurd was. Nadat het slachtoffer riep dat hij was overvallen zetten deze agenten direct de achtervolging in. Voor de zorg van het slachtoffer werden andere politieagenten ter plekke gestuurd.

De achtervolging, die met snelheden tot 120 km/u door Breda ging, eindigde toen de verdachten tegen een verkeerspaal reden op het Tijmblauwtje. Nadat zij alsnog weg wilden rijden zette de agenten hun auto tegen de achterkant van de vluchtauto zodat deze niet weg kon.

Aanhouding

Een verdachte spong uit de vluchtauto en ging er vandoor, op de voet gezeten door een van de agenten. De drie overige inzittenden van de vluchtauto (resp. 25, 29 en 39 jaar oud) bleven zitten en werden direct aangehouden.

Ook de vierde, nog vluchtende verdachte (22) kon na een korte achtervolging te voet worden aangehouden. De politie zoekt nog eventuele getuigen van de straatroof.