Dancefestival Ploegendienst heeft aan de Galderse Meren haar nieuwe locatie gevonden. Het dancefestival strijkt zaterdag 27 mei neer bij hartvormige meertje bij de recreatieplas.

"We hopen hier onze definitieve locatie te hebben gevonden."

De derde editie belooft daarmee een bijzondere te worden, verzekert organisator Tijn Kapteijns. "We hebben de afgelopen twee jaar gezocht naar de ideale locatie. De eerste editie was bij het Haveneiland, afgelopen jaar bij Breepark."

Bij de Galderse Meren krijgt Ploegendienst feitelijk exclusiviteit. "De gemeente heeft dit als experiment voor een evenement goedgekeurd", stelt Kapteijns, die de afgelopen tijd met buurt en natuurgroep in gesprek was. "Het is wel tof dat we de enige zijn. We gaan ook wat terugdoen voor de natuur."

Breepark

Ploegendienst was afgelopen jaar een van de festivals die voor het eerst neerstreek bij Breepark. Ondanks de derde locatie in drie jaar, verandert er niets aan de opzet. "We houden vast aan het thema samen werken, samen creëren. De dj’s draaien back to back en we werken samen met lokale ondernemers, zoals afgelopen jaar toen kappers en tatoeëerder ook back to back werkten."

Ploegendienst is zoals altijd in het laatste weekend van mei, zaterdag 27 mei en duurt van 11.00 tot 23.00 uur. "Dat is dit keer het Hemelvaartsweekend, dat maakt het bijzonder."