1970 Bredanaars die 15 maart voor het eerst mogen stemmen hebben deze donderdag een brief gekregen van burgemeester Paul Depla. Die roept de jongeren op om gebruik te maken van hun stemrecht.

"Misschien denk je: 'Ach, politiek, daar weet ik niks van.' Toch is het dichterbij dan je denkt en over veel onderwerpen heb je vast een mening", schrijft Depla. "Bijvoorbeeld over veiligheid, onderwijs, sport, zorg en voorzieningen. Laat jouw stem daarom doorklinken."

Depla ondersteunt zijn oproep om te gaan stemmen door de jongeren te wijzen op het stemrecht. "Stemmen is een bijzonder recht, want zo bepaal je de koers van ons land. Als je niet gaat stemmen, laat je dat aan anderen over."

Gebruikelijk

Het is in Breda gebruikelijk bij landelijke verkiezingen om zo'n brief aan nieuwe kiezers te sturen, laat een woordvoerder weten. Het gaat dus om 1970 Bredase nieuwe kiezers die de brief van de burgemeester kregen. "Dat zijn alle jongeren die in de periode tussen het Oekraïne Referendum (6 april 2016) en 15 maart 2017 18 jaar zijn geworden of nog worden."