Vier personen die tijdens carnavalsweekend geweld hebben gebruikt tegen de politie worden dinsdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. In drie van de gevallen gaat het om incidenten in Breda, het vierde geval betreft een bijtgrage Roosendaler. 

De officier van justitie vordert dinsdag het in voorlopige hechtenis houden tot en met de snelrechtzitting van 9 maart 2017.

Twee verdachten van 27 en 36 jaar oud uit Alblasserdam worden verdacht van mishandeling van twee agenten in het centrum van Breda.

Een 19-jarige man uit Roosendaal zou na zijn aanhouding op de Markt in Roosendaal in het politiebusje in de arm van de agent hebben gebeten. Al deze drie verdachten moeten zich op donderdag 9 maart voor de rechter verantwoorden.

Poging tot doodslag

Een andere geweldszaak in het carnavalsweekend in Breda betreft een 19-jarige man uit Oosterhout. Hij zou met zijn auto zijn ingereden op een agent aan de Adriaan van Bergenstraat in Breda. Hij wordt verdacht van poging tot doodslag of wel poging tot zware mishandeling.

Ook wordt hij verdacht van het in bezit hebben van harddrugs. Het onderzoek in deze zaak is nog in volle gang en de zittingsdatum van deze verdachte is nog onbekend. De rechter-commissaris beslist dinsdag over de voorlopige hechtenis.