Twee mannen van 27 en 36 jaar uit Alblasserdam zijn aangehouden nadat ze zich bemoeiden met een aanhouding in de Visserstraat in Breda. De twee mishandelen twee agenten tijdens hun aanhouding.

De agenten deden aangifte van mishandeling.

Het tweetal zocht in de nacht van zaterdag op zondag rond 3.00 uur de confrontatie met de dienders. Een van de verdachten bemoeide zich met een aanhouding die op dat moment verricht werd aan de Visserstraat. Een vrouw bleek daar een vals identiteitskaart op zak te hebben.

De 36-jarige man vond het nodig zich daar mee te bemoeien. De agenten vroegen hem weg te gaan. Daar voldeed de man aan, maar kort daarna kwam hij terug met de tweede verdachte. Omdat het tweetal zich vervelend bleef gedragen tegen de agenten werden ze aangehouden voor het verstoren van de openbare orde.

De verdachten verzetten zich hevig tijdens hun aanhouding. "De man van 27 rende nog weg, maar kon met behulp van portiers worden aangehouden. Omdat hij zich zo hevig verzette en daarbij ook de agent in het gezicht sloeg heeft de diender tijdens de aanhouding pepperspray gebruikt", aldus de politie.

Aanhouding

De 36-jarige man verzette zich ook tijdens zijn aanhouding en sloeg een agent tegen zijn hoofd. Met assistentie van meerdere collega’s kon hij ook worden afgevoerd. "Hij bleek drugs op zak te hebben en vond het tijdens zijn aanhouding ook nog nodig om de dienders te beledigen."

De agenten hebben aangifte van mishandeling en belediging gedaan. De verdachten zijn ingesloten.