Met vijftien man sterk is de gemeente Breda deze vrijdag aan de slag om de door de storm veroorzaakte schade aan bomen op te ruimen.

De gemeente Breda kreeg donderdagavond in totaal 20 meldingen van omgevallen bomen. De meeste meldingen kwamen tussen 17.00 en 22.00 uur binnen.

"Gisteravond is daarop negen keer actie ondernomen om de situatie veilig te stellen", aldus een woordvoerder. "Dat betekent bijvoorbeeld het vrijmaken van een weg of fietspad of, als dat niet kan, zorgen voor een wegomlegging." De gemeente trok daarbij op in nauw overleg met de brandweer en andere hulpdiensten.

De ploeg van ongeveer vijftien man is vrijdag in alle vroegte gestart met het opruimen van de bomen en takken. "Daarbij ruimen we de ergste situaties het eerst op en werken we vanuit de binnenstad naar buiten. De verwachting is dat we vandaag ver klaar zijn met opruimen, maar misschien dat we morgen ook nog een deel van de dag nodig hebben om urgente situaties te verhelpen."

Op verschillende plaatsen gingen flinke bomen tegen de vlakte, onder meer in het Wilhelminapark, de Lovensdijkstraat en de Columbusstraat.