Stedelijk Museum Breda heeft Vincent Koreman aangesteld als stadscurator. Koreman verdiende zijn sporen als kunstenaar, muzikant en organisator.

Tot afgelopen januari was hij artistiek directeur van Incubate, een festival voor grensverleggende cultuur in Tilburg.

"Hij heeft ruime kennis en ervaring in het opzetten en uitvoeren van participatieprojecten", aldus het museum in een persbericht deze vrijdag. Bij Stedelijk Museum Breda, de opvolger van MOTI en het Breda's Museum, wordt Koreman verantwoordelijk voor het programma I.S.M. Breda (In Samenwerking Met Breda).

In de voormalige winkelruimte van het museum gelegen aan de Boschstraat, komen jaarlijks zes tot tien presentaties op basis van initiatieven vanuit de stad. "Met I.S.M. Breda bouwt het museum aan een sterke relatie met de stad en zijn omgeving. Het programma brengt erfgoed en beeldcultuur dichter bij de bewoners. De ambitie is om ook landelijk voorop te lopen in de ontwikkeling van cultuurparticipatie", aldus het museum.

Verheugd

De directie van Stedelijk Museum Breda is verheugd dat Vincent Koreman het team komt versterken: "We denken dat we de juiste persoon hebben gevonden om I.S.M. Breda strategisch en praktisch tot een succes te maken. Vincent werkt goed samen met uiteenlopende groepen, hij heeft een scherp oog voor kwaliteit en hij kan de vertaalslag maken naar beleid en kennis."

Koreman zelf stelt in het bericht te hopen snel nieuwe verbindingen te leggen en projecten te realiseren die betekenisvol zijn voor Breda. "Kunst en cultuur behoren midden in de maatschappij te staan en deze functie is de ideale brug tussen de stad en het museum."