Het duurt niet lang meer of de verkiezingen voor de Tweede Kamer gaan beginnen. Op 15 maart mag Nederland naar de stembus. Naast de tv-debatten en bekende posters, gaan de Tweede Kamerleden ook het land in om campagne te voeren.

Tijdens deze periode doen ze ook Breda aan.

Donderdagavond 23 februari brengt Lodewijk Asscher, lijsttrekker van de PvdA, een bezoekje aan de Avans Hogeschool. Hij praat over hoe we Nederland samen vooruit moeten brengen. Asscher gaat in gesprek met studenten en geïnteresseerden.

De avond wordt bijgewoond door presentator Tim Hofman. Op diezelfde dag maakt de nummer 10 van GroenLinks, Bram van Ojik, een rondje door de wijk Oud-Boeimeer.

Thema's 

De fractievoorzitter van het CDA, Sybrand Buma, komt op vrijdag 3 maart naar Breda. Hij bespreekt een van de vijf thema's binnen het verkiezingsprogramma van het CDA. Tijdens deze campagnemanifestatie in Podium Bloos aan de Speelhuislaan gaat Buma in op 'de sterke samenleving'.

Ook de partij van Alexander Pechtold, D66, houdt in het Racketcentrum in Breda zo’n thema-avond. Sportwethouder Paul de Beer en Kamerlid Michiel van Nispen gaan op 8 maart in op het thema 'sport'.

Campagnebussen

Daarnaast rijdt de partij met twee campagnebussen door het land. De democraten reizen drie keer af naar Breda: vrijdag 3 maart, dinsdag 7 maart en dinsdag 14 maart. Op 7 maart brengt Stientje van Veldhoven, het tweede Kamerlid op de lijst van D66, een werkbezoek aan de ZonneWIJde.

Ook 50Plus doet een regiotour door Noord-Brabant. Op 4 en 11 maart gaat de partij flyeren in verschillende winkelcentra in Breda. De SP gaat op de verkiezingsdag campagne voeren op het station. Ook gaan de socialisten nog langs buurten Tuinzigt, IJpelaar en Brabantpark.

Prinsenbeek

VVD'ers Sander Dekker (staatssecretaris) en Thierry Aartsen (nummer 46) hebben zaterdag 18 februari al een bezoekje gebracht aan Prinsenbeek. Zij namen een kijkje bij de bouw van de carnavalswagen van CV Black Eagles en hielpen met plakken. Aartsen heeft ook al worstenbroodjes uitgedeeld en een kar geplaatst.

Van de overige partijen is tot op heden nog niks bekend.