De Texas Hoeve wordt na september omgebouwd tot een horecagelegenheid. Horecaman Patrick van Asch neemt de Hoeve over van de familie Meeuwis, die het pand nog tot september runt en huurt.

Van Asch was al langere tijd bezig met overname van de Texas Hoeve. "De Haagse Beemden is slecht vertegenwoordigd als het gaat om horeca. Het meeste speelt zich af in kantines of wijkgebouwen."

De Texas Hoeve, aan de rand van de Asterdplas, moet een volwaardig horecabedrijf worden. "We bouwen een grote keuken erbij en er komt een restaurantzaal bij", licht Van Asch een tipje van de sluier op. "Het moet een uitspanning worden waar in het weekend meerdere groepen terecht kunnen. Daarnaast moet je er overdag kunnen vergaderen."

Er ligt een enorm potentieel voor feesten, denkt Van Asch. "Alles waarvoor je de deur uit gaat, zoals communies en bruiloften, voor groepen van vijftig tot vierhonderd man." Voor dat soort besloten feesten komt een aparte ruimte.

Profiteren

In de zomer moet de wijk profiteren van het terras rond de uitspanning. "Met vijfduizend vierkante meter terras en tuin is wel wat mogelijk", bespiegelt Van Asch. Aan ruimte geen gebrek. "Maar ook parkeren is er geen probleem."

De ondernemer ziet de Hoeve ook als een startpunt voor wandel- en fietsroutes. "Bijvoorbeeld naar Terheijden of om de Asterdplas. Ik zie er wel potentieel in, maar anders had ik het ook niet gekocht."

Open

In september begint Van Asch aan een verbouwing van de Texas Hoeve. "Wanneer we dan weer open gaan is lastig te zeggen. Als we klaar zijn om te draaien."