Breda begint met aanleg bijna langste Nederlandse park

De gemeente Breda is begonnen met herinrichting van de Nassausingel en de Mauritssingel. Daarvoor worden deze week de bomen aan de Nassausingel gekapt.

De bomen worden nu weggehaald om vertraging door broedende vogels te voorkomen.

Onderdeel van de herinrichting is vervanging van het riool, daarvoor worden ook kabels en leidingen in de grond aangepast door Brabant Water en Enexis.

De herinrichting van beide singels is onderdeel van een project dat liefst veertig jaar gaat omvatten en waarmee de singels worden omgevormd tot wandelpromenades.

Banken

De binnensingels krijgen twee rijen met bomen, eentje op de plaats waar nu bij de meeste singels al bomen staan, aan de bovenkant van de oever. De andere rij komt daar enkele meters vandaan.

Tussen de bomenrij komt, net zoals nu ter hoogte van De Koepel, een onverhard voetpad te liggen. "Zodat mensen daar kunnen flaneren of joggen", aldus wethouder Boaz Adank in een toelichting op de plannen augustus afgelopen jaar. Ook komen er bankjes.

Riool

Met de Nassausingel en de Mauritssingel wordt begonnen vanwege het werk aan het riool. De aanpak van de singels moet leiden tot meer eenheid in het stadsbeeld. "Op deze paar honderd meter Nassausingel en Mauritssingel zie je al drie verschillende inrichtingen", gaf Adank vorig jaar aan.

De bomen worden vervangen omdat ze op deze plaats aan het eind van hun levensduur zijn.

Tip de redactie