Tiende editie Bier en Ballen wordt festival

De tiende editie van voetbalavond Bier en Ballen wordt voor een keer buiten De Bommel gehouden. Op 24 juni komt er een festivaleditie op een nog onbekende locatie.

Dat maakten organisatoren Chris van Nijnatten en Sjoerd Mossou woensdagavond tijdens de uitverkochte negende editie bekend.

Bier en Ballen ontstond bijna vier jaar geleden als een avond waarin verhalen over voetbal verteld worden. Journalisten Mossou en Van Nijnatten weten zich sinds de eerste editie verzekerd van een uitverkocht huis. De laatste keer stond er bij de voorverkoop een rij tot buiten de Bommel.

Het geheim achter het succes van de avond is de combinatie van voetbalhumor, anekdotische verhalen én bekende gasten. De sportjournalisten weten telkens grote namen te verleiden om voor niks naar Breda te komen, daarmee een bijdrage leverend aan de goede doelen die gesponsord worden met de opbrengst van de kaartverkoop (tien euro per kaart).

Deze woensdag was Co Adriaans te gast, maar tijdens eerdere edities kwamen onder meer Leo Beenhakker, Guus Hiddink, Ronald de Boer en Ruud Gullit op het podium om geïnterviewd te worden door de gastheren.

Tip de redactie