Nul-op-de-meter-woningen Geeren-Zuid is niet haalbaar

Het voornemen om 76 sociale huurwoningen in Geeren-Zuid om te bouwen naar nul-op-de-meterwoningen is van de baan. Dat heeft wethouder Paul de Beer (D66) maandagavond bekendgemaakt.

Volgens De Beer kunnen de marktpartijen voor het project van woningcorporatie AlleeWonen niet tegen tegen het tarief en binnen de gewenst tijd leveren. "We kunnen ons niet vasthouden aan de snelheid die wij hadden beoogd."

De 76 huurders van AlleeWonen konden ervoor kiezen hun huis volledig energieneutraal te laten verbouwen. Bij Nul-op-de-meterwoningen moet de gasaansluiting worden verwijderd en wordt het huishouden volledig omgeschakeld naar elektriciteit. Het ging om woningen in de Leeghwaterstraat, Rombout Keldermansstraat, Hendrik Berlagestraat, Philips Vingboonsstraat en Melchior van Herbachstraat.

Het plan kwam tijdens de commissievergadering Economie aan de orde bij de behandeling van het Uitvoeringsprogramma Klimaat, waarin het streven van Breda om in 2044 energieneutraal zijn staat beschreven.

Voornemen

Tijdens de behandeling kwam ook het voornemen om nieuwe sociale huurwoningen in de Bouverijen toch aan te sluiten op gas ter sprake. GroenLinks en Breda'97 stelden hierover vragen. De Beer begrijpt de reacties van de partijen. "Wij hebben het liever ook niet maar we hebben niet alle tools zelf in handen."

De wethouder is nieuwsgierig naar hoe het gaat lopen bij de woningcorporatie Thuisvester in Oosterhout. Zij starten wel een project met Nul-op-de-meter.

Tip de redactie