Jaarwisseling verliep rustig met minder gewonden

De jaarwisseling is rustiger verlopen dan vorig jaar. Dat meldt burgemeester Paul Depla in een brief aan de raadsleden van de gemeente Breda.

Het aantal meldingen lag hoger dan vorig jaar, maar de ernst en zwaarte van deze meldingen was beduidend minder.

De politie heeft 93 incidenten geregistreerd binnen een periode van 31 december 22.00 uur en 1 januari 7.00 uur. Vorige jaarwisseling betrof dit 81 incidenten.

Depla schrijft dat er volgens de politie geen grote incidenten of geweld tegen hulpverleners hebben plaatsgevonden. In het horecagebied in Breda was wel sprake van twee 'veilige publieke taak' incidenten. Dit jaar verrichtte de politie zes aanhoudingen tegenover vier aanhoudingen vorig jaar.

Rustiger

Ook voor het Amphia ziekenhuis verliep de afgelopen jaarwisseling rustiger. Van 2015 op 2016 zijn tien vuurwerkslachtoffers behandeld en deze jaarwisseling slechts vier. De brandweer kreeg te maken met 41 meldingen in tegenstelling tot 33 meldingen in 2016.

Daarnaast is de rest van de maand december ook rustiger verlopen, blijkt uit de brief. Het aantal vernielingen van gemeentelijke eigendommen is gedaald van 270 naar 230.

Samenwerking

In Breda Noord hebben jongeren, buurtvaders, wijk- en jeugdagenten en boa’s zich vrijwillig ingezet als toezichthouders om de overlast te verminderen. Deze samenwerking met de politie en gemeente in heeft positief uitgepakt, aldus de burgemeester.

De burgemeester gaat nu met alle toezichthoudende partijen aan tafel om de aanpak rondom de jaarwisseling te bespreken.

Tip de redactie